Els habitatges d’Espanya que més han baixat de preu

Les oportunitats immobiliàries assoleixen descomptes de fins el 50%

  • El portal immobiliari pisos.com mostra els habitatges de segona mà que més han ajustat el seu preu.
  • La baixada més atractiva la protagonitza una casa a Sama de Langreo (Astúries), que en dues setmanes ha reduït més de 44.000 euros el seu preu de sortida.

El ritme del mercat immobiliari es comença a recuperar gràcies als importants descomptes del preu dels habitatges. Uns descomptes que es tradueixen en estalvi i que estan despertant l’interès dels compradors. El portal immobiliari pisos.com ha elaborat un llistat amb els deu immobles que han registrat la rebaixa més atractiva de l’últim trimestre.

“Ja existeixen bones oportunitats per comprar gràcies al nivell de baixada de preus”, comenta Miguel Ángel Alemany, director general de pisos.com, qui afegeix que “els descomptes que vénen a partir d’ara seran més moderats”. Els indecisos tenen una excel·lent excusa per decidir-se a fer el pas definitiu, sobretot, si es para atenció a l’evolució dels preus i als propietaris a qui més els urgeix vendre el seu immoble. “Quan es vol accelerar el tancament de l’operació, la negociació del preu juga a favor del comprador”, destaca Alemany.

Els descomptes més interessants

L’últim informe mensual de preus de venda de pisos.com posava l’accent en la moderació que està experimentant la caiguda del preu del metre quadrat a Espanya: amb prou feines un 0,06% l’agost davant el mes anterior. Tanmateix, en els darrers tres mesos han sorgit immobles amb descomptes excepcionals. El més alt correspon a una casa a Sama de Langreo (Astúries), que amb prou feines en quinze dies ha passat de costar 80.000 a 30.000 euros, donant una rebaixa del 55%. Es tracta d’un habitatge de 60 m² amb 3 dormitoris molt assolellat i amb excel·lents vistes a aquesta petita parròquia del municipi de Langreo, un lloc tranquil i econòmic per viure.

El segon lloc del rànquing representa la gran ocasió per aquells que estiguin buscant una casa ubicada en una localitat costanera. És un pis a Alacant que compta amb 70 m², 3 habitacions, un bany, cuina, menjador, ascensor i porta blindada. En gairebé tres mesos, aquest habitatge ha registrat una rebaixa del 45,61%, ja que el seu preu de sortida era de 114.000 euros i l’actual és de 62.000 euros.

Sense sortir de la província d’Alacant, trobem el tercer immoble que més ha baixat a pisos.com és un pis a Crevillente de 125 m² amb 4 habitacions, un bany, menjador amb aire condicionat i cuina equipada amb electrodomèstics. Es ven completament moblat i està en perfecte estat de conservació. En dos mesos ha retallat el seu preu de 131.000 euros a 72.000, mostrant una reducció del 45,04%.

Per trobar el següent a la llista ens hem de desplaçar fins a Castella La Manxa. Es tracta d’un apartament a Talavera de la Reina (Toledo) que ha modificat el seu preu en un 44,19%, ja que ha passat de 70.000 a 39.066 euros en un mes i escaig. Una suggeridora opció que, a més, compta amb garatge i traster.

I pels que estiguin interessats en viure a la ciutat comtal, no s’han de perdre aquest pis a Barcelona de 60 m², amb 3 habitacions i un bany. En menys d’un mes, aquest habitatge ha presentat un considerable recorregut en el seu preu: des dels 141.00 euros als 130.000 per acabar en 80.000 euros, mostrant una rebaixa total del 43,26%.

Buscant les millors ofertes

Els descomptes no són exclusius dels pisos i apartaments, sinó que també fan efecte en tipologies d’autèntic luxe. Aquest és el cas de l’immoble que ocupa el sisè lloc en la classificació: un xalet a Màlaga de 189 m² amb 170 m² de solar. En tres mesos, el preu d’aquest immoble en plena Costa del Sol ha passat de 450.000 a 275.000 euros, amb una caiguda del 38,89%. Aprofitar aquest estalvi significaria viure en una casa amb 5 habitacions, 2 banys, 2 salons, 3 terrasses més un porxo, cuina equipada amb electrodomèstics, 2 places de garatge, aire condicionat i llar de foc.

A la capital espanyola també trobem formidables oportunitats d’inversió, encara que en aquest cas sigui necessari fer-hi reformes. Descobrim en la següent posició del rànquing un pis a Madrid amb 2 habitacions i 60 m². Encara que ha passat l’ITE i no té pendents derrames, aquest immoble necessita certes reparacions per ser habitat, però a canvi permet viure al costat de la Puerta de Toledo. El més atractiu d’aquest pis tan ben comunicat és el seu preu, que ha anat de 150.000 a 95.000 euros en dos mesos, registrant una caiguda del 36,67%.

Viatgem de nou a la platja per trobar-nos amb l’habitatge que ocupa el vuitè lloc: un apartament a la Manga del Mar Menor (Múrcia) de 80 m² distribuïts en 2 dormitoris, 2 banys, cuina americana totalment moblada, aire condicionat a tota la casa, armaris encastats, finestres amb doble vidre i plaça de garatge. Gaudir del sol del Mediterrani és més barat gràcies al descompte del 35,48% que ha experimentat aquest pis en dos mesos, ja que el seu preu original era de 279.000 euros i l’actual és de 180.000 euros.

En penúltim lloc trobem un pis a Sueca (València) de 70 m² amb 2 habitacions i un bany. És un primer ubicat en una bona zona que ens dóna l’oportunitat de ser propietaris per una quantitat econòmica, ja que el seu preu actual és de 55.000 euros. El cost inicial era de 85.000 euros, per la qual cosa el descompte aplicat ha assolit el 35,29%.

La cirereta del pastís d’aquest rànquing el posa una casa adossada a Pozo de Guadalajara. El 35,21% de descompte que presenta és fruit de passar d’un preu de 312.526 euros a un cost actual de 202.500 euros en un mes i escaig. Aquest immoble té una superfície de 105 m² distribuïts en 5 habitacions i 2 banys. També disposa de cuina equipada i una formidable piscina.

Deixaràs passar aquestes oportunitats?



Leave a Reply

Formatting: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>