Els habitatges que més han baixat a Espanya

Les oportunitats immobiliàries assoleixen descomptes de més del 35%.

  • El portal immobiliari pisos.com mostra els habitatges de segona mà que més han ajustat el seu preu a fi d’atreure el comprador.
  • Les baixades més significatives es localitzen a les províncies de Lleó, Tarragona i Màlaga.

Les oportunitats de comprar un immoble amb un preu atractiu continuen creixent. Cada vegada són més nombrosos els habitatges que arriben al comprador amb importants descomptes davant el seu valor inicial d’oferta. El portal immobiliari pisos.com ha recollit els habitatges que major percentatge de descompte han registrat al llarg dels tres últims mesos a Espanya a fi de posar a l’abast d’aquells que estiguin pensant a comprar una casa excel·lents oportunitats que els animin a donar el pas definitiu.

“La rebaixa en el preu d’un immoble és un verdader reclam, ja que és el primer que crida l’atenció de l’interessat en adquirir un pis”, assegura Miguel Ángel Alemany, director general de pisos.com. “Després d’adonar-nos que els anuncis amb descomptes visibles acumulaven un nombre de visites cada vegada més alt, vam decidir recolzar els llistats amb els habitatges que més han baixat de preu amb una web en la que es pogués tenir accés permanent a aquestes ofertes tan especials”. El resultat ha estat el llançament de quechollos.com, un catàleg online organitzat per províncies en el qual trobem des de pisos en altura fins a xalets de luxe passant per masies que han reduït el seu preu entre un 20% i un 50%.

Impressionants descomptes

L’últim informe mensual de preus de venda de pisos.com posava l’accent en la moderació que està experimentant la caiguda del preu del metre quadrat a Espanya: amb prou feines un 0,07% el novembre davant el mes anterior. Tanmateix, al llarg dels últims tres mesos han sorgit immobles que han experimentat retalls excepcionals.

El més alt ho mostra una casa de 55 m² en La Pola del Gordón, un municipi de Lleó, el preu del qual ha baixat en un mes de 70.000 a 42.100 euros, donant un percentatge de descens del 39,86%. Aquest immoble compta amb 2 dormitoris,un bany, cuina, garatge i traster.

Si ens dirigim cap a Catalunya, concretament a Tarragona, trobem el següent en la classificació. El segon immoble que més ha baixat en pisos.com en l’últim trimestre és un pis a Deltebre de 103 m² amb 4 habitacions, 2 banys, aire condicionat, calefacció, terrassa i ascensor. Aquest habitatge ha presentat un fort recorregut en el seu valor d’oferta en poc més de tres mesos: des dels 203.500 euros als 142.450 per acabar en 123.000 euros, registrant una rebaixa total del 39,56%.

Per trobar el següent a la llista, ens desplacem fins a Andalusia. Es tracta d’un apartament en Alhaurín el Grande (Màlaga) que ha modificat el seu preu un 37,84%, ja que ha passat de 185.000 a 115.000 euros en un període de tres mesos. Aquest immoble de 90 m² compte amb 2 habitacions, un bany amb dutxa, cuina, menjador, calefacció i aire condicionat.

Per als que estiguin interessats en viure a les Illes Canàries, no s’ha de perdre de vista aquest pis a Costa Teguise (Lanzarote) de 65 m², amb 2 habitacions i un bany. En gairebé dos mesos, aquest habitatge ha registrat una rebaixa del 34,15%, ja que el seu preu de sortida era de 123.000 euros i l’actual és de 81.000 euros.

El cinquè exemple que, segons pisos.com, pot animar la compravenda d’habitatge, és un ampli pis a Valdastillas (Càceres). En aproximadament tres mesos, el preu d’aquest immoble amb vistes a la vall del Jerte ha passat de 80.000 a 53.000 euros, donant un percentatge de baixada del 33,75%. Aprofitar aquest estalvi significaria viure en una casa amb 3 habitacions, un bany, cuina moblada i terres de rajola rústica.

Rebaixes irresistibles

A les Illes Balears també trobem formidables oportunitats d’inversió. Descobrim en la següent posició un pis de 84 m² a Manacor (Mallorca) amb 2 habitacions, un bany reformat, saló, menjador, sala amb xemeneia, sala d’estar, cuina amb mobles d’obra i un petit pati. Aquest immoble necessita algunes reformes, però el seu preu és més que atractiu: ha anat de 135.000 a 89.600 euros en tres mesos, registrant una caiguda del 33,63%.

Viatgem a la Comunitat Valenciana per topar-nos amb l’habitatge que ocupa el setè lloc: un pis en la Benaguasil (València) de 79 m² distribuïts en 2 dormitoris, un bany, cuina, calefacció i plaça de garatge. Gaudir del sol de la Mediterrània és més barat gràcies al descompte del 33,45% que ha experimentat aquest pis en alguna cosa més de tres mesos, ja que el seu preu original era de 165.278 euros i l’actual és de 110.000 euros.

En vuitè lloc trobem un pis a Vallecas (Madrid) de 62 m² amb 2 habitacions i un bany. És un primer ubicat en una bona zona que ens dóna l’oportunitat de ser propietaris per una quantitat molt econòmica, ja que el seu preu actual és de 100.000 euros. El cost inicial era de 150.253 euros, per la qual cosa el descompte aplicat ha assolit el 33,45%.

La penúltima posició és per a un pis a Sagrera (Barcelona). El 33,33% de descompte que presenta és fruit de passar d’un preu de 300.000 euros a 220.000 euros per finalitzar en 200.000 euros en tres mesos. Aquest immoble té una superfície de 76 m² distribuïts en 3 habitacions i un bany. També disposa de cuina, un pati-safareig i sala d’estar.

La culminació del rànquing el posa un habitatge de 67 m² a Castelldans, que en gairebé dos mesos ha baixat el seu cost en un 33,22%, passant de 119.805 a 80.000 euros. Aquest immoble, a 20 quilòmetres de Lleida, està dotat de 2 habitacions i un bany. Deixaràs passar aquestes oportunitats?



Leave a Reply

Formatting: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>