Anàlisi entre el preu de l’oferta i la demanda a Espanya

La bretxa entre el preu d’oferta i la demanda d’habitatge és del 35%

  • L’ habitatge més buscat a Espanya costaria al voltant de 142.500 euros, mentre que el pis model en oferta val 220.500 euros.
  • La diferència entre el preu desitjable i el preu d’oferta se situa en 78.000 euros.

Madrid, 26 de gener de 2010.- La distància entre el preu amb el qual marquen els venedors els habitatges anunciats a  pisos.com i el preu de recerca pel qual els potencials compradors desitjarien adquirir-los  encara resulta considerable, la qual cosa dificulta que es creuin operacions de compravenda.

Segons l’últim informe sobre els habitatges més buscats a Espanya entre juliol i octubre, el ‘pis tipus’ que volen comprar els espanyols costa entre 135.000 i 150.000 euros i té 90 metres quadrats. Així, el preu mig de l’ interval en el que es mou la demanda és de 142.500 euros.

Per altra banda, segons l’informe mensual de preus de venda elaborat per pisos.com, l’habitatge a Espanya al desembre de 2009 va marcar un preu mig de 2.450 euros por metre quadrat. Si multipliquem aquesta dada pels 90 metres quadrats que busca el comprador, l’habitatge model en venda costaria  220.500 euros. Segons aquestes dades, la diferència entre el preu desitjable inicial  i el preu de la oferta és del 35%, al voltant de 78.000 euros.

Segons Miguel Ángel Alemany, director general del portal, aquestes xifres no s’han d’interpretar com que els pisos estan sobrevalorats en tots els casos en aquest 35%. “Durant la negociació ja s’assoleixen descomptes d’entre el 10% i el 15%, cosa que fa que les distàncies es vagin retallant”. Tanmateix, Alemany indica que els usuaris de pisos.com sempre avaluen en un primer moment els  pisos més barats, però “acaben contactant amb qui compleix amb més exactitud les expectatives de localització i qualitats , el que generalment eleva el preu inicial de recerca”.

L’anàlisi entre oferta i demanda serveix per veure l’esforç que fan els venedors (oferta) per rebaixar els preus i els potencials compradors (demanda) per estar disposats a pagar més por un habitatge.



Leave a Reply

Formatting: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>